dijous, 24 de març del 2016

Què fer si has perdut el teu gos o gat

Quan t'adones que has perdut el teu gos o gat és important, en la mesura del possible, mantenir la calma. Així evitaràs que els primers passos a seguir se t'oblidin, convé actuar ràpid per augmentar les possibilitats que torni a casa i seguir alguns consells:

  • Busca durant les primeres hores per la zona on l'has perdut i fes córrer la veu entre les persones que et trobis i botigues properes. 
  • Avisa a la policia i informa't si l'han recollit [telèfons de les policies del Maresme], assabenta't també del centre d'acollida o protectora de referència i denuncia la pèrdua aportant, almenys, número de microxip, foto recent i zona on l'has perdut o l'han vist per última vegada. 
  • Avisa a les associacions, refugis i protectores més properes a la zona on has perdut el gos/gat [protectores del Maresme] i fes arribar fotos recents per poder-ne fer difusió.
Des de l'Associació d'Amics dels Animals del Maresme fem difusió dels gossos perduts i/o abandonats a la comarca, i ho fem a través del nostre web www.animalsdelmaresme.org, de la nostra pàgina Facebook i el canal a Twitter. Si vols que t'ajudem escriu-nos a: animalsdelmaresme@yahoo.es

Finalment, recorda que cal tenir les dades del microxip sempre actualitzades perquè en el cas que es trobés el gos/gat es posaran en contacte amb tu a través del/s telèfon/s que vas donar a l'Arxiu d'Identificació d'Animals de Companyia. L'AIAC és un servei del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya [Ferran Puig, 15 - 08023 Barcelona. Telèfon: 93 418 92 94. Servei 24h per animals perduts i trobats: 902 170 401. Fax: 93 254 74 83. Mail: consell@veterinaris.cat]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada