dijous, 30 de juny del 2016

El virus de la immunodeficiència felina

El virus de la immunodeficiència felina (FIV o VIF) va ser diagnosticat per primera vegada el 1986 dins d'una colònia de gats a Califòrnia. Des de llavors, molts casos de FIV han estat diagnosticats per tot el món.

La única forma de contagi entre gats és per la mossegada d'un animal infectat a un altre (contacte amb sang). El contacte no agressiu, casual, entre gats que conviuen en un mateix entorn, no sembla ser una via de contagi, tot i que comparteixin abeuradors, menjadores, joguines... Pel que fa a les gates embarassades, és poc probable que la malaltia es transmeti durant la gestació quan la mare és portadora de VIF.

Alguns dels símptomes són: febre, pèrdua progressiva de pes i de gana, infeccions i inflamació de genives, diarrees persistents... Si el vostre gat està infectat de VIF, el primer que heu de saber és que no us pot contagiar a vosaltres, doncs el VIF no es contagia a persones. El més important és protegir al vostre gat i evitar la seva exposició a qualsevol agent infecciós, ja que el seu sistema immunitari està debilitat.

Moltes persones no volen adoptar un gat amb VIF pensant que tindrà una esperança de vida curta, però tot i que és impossible predir-ho, molts gats infectats conserven una bona salut durant anys.

En el següent vídeo veuràs dos preciosos gatets amb VIF, això serà un impediment per a què els adoptis? Segur que no...

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada