divendres, 22 de juliol del 2016

Si em perdo, com em trobaràs? #posamelxip

La Generalitat de Catalunya ha engegat una campanya per donar a conèixer als ciutadans la responsabilitat que implica la tinença d’un gos o gat, recorda que els animals han d'anar identificats amb un microxip implantat pel veterinari i han d’estar censats a l’ajuntament del municipi on viuen.

Segons un mostreig efectuat entre el 2013 i el 2014 en nuclis de menys de 5.000 habitants, només el 44% dels gossos portaven xip i estaven degudament censats. Dels animals que recull la Lliga Protectora de Barcelona, al voltant del 75% dels gossos no estan xipats, mentre que en el cas dels gats la xifra arriba al 90%.

Anicom és l'aplicació informàtica, creada per la Generalitat el 2010, que serveix com a eina de cens per als ajuntaments. 874 ajuntaments catalans (92,29%) utilitzen l’Anicom, que ja té registrats 256.667 gossos, 16.608 gats, 600 fures i 273.908 animals d’altres espècies com conills o porcs. Un animal amb xip i inscrit al cens es perd a qualsevol lloc d’Europa és possible trobar-lo.

La llei de protecció dels animals disposa que els propietaris tenen altres obligacions. La tinença responsable consisteix en tenir-los degudament identificats; visitar periòdicament el veterinari; desparasitar-los i alimentar-los correctament; permetre’ls fer exercici a diari; recollir-ne les deposicions i no abandonar-los mai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada