dijous, 1 de juny del 2017

Platges per a gossos al Masnou i Arenys de Mar

Foto: Protectora ADAM Masnou
El Maresme obre la porta a platges per a gossos al Masnou i Arenys de Mar. Unes iniciatives, en forma de prova pilot, que recullen les peticions de col·lectius que reclamem que els animals de companyia també han de poder gaudir de la platja.

El regidor de Salut Pública de l’Ajuntament del Masnou, en declaracions a El Punt Avui, explica que l'espai destinat als gossos s'estendria uns 300 metres al sud del municipi, fins al límit amb Montgat. Remarca que els gossos que vagin lligats accediran a la platja sense més, però els propietaris que vulguin que els animals corrin lliures hauran de disposar d'un carnet de tinença cívica i responsable d'animals de companyia “que garanteixi que l'animal respon a les ordres i que estarà controlat”. El carnet s’entregaria després d'una declaració responsable i superat un mòdul formatiu sobre l’ordenança de civisme. El regidor puntualitza que “es tracta d'una prova pilot i que com a tal estarà sotmesa a control per determinar quins aspectes cal millorar”, comenta que l'èxit de la platja “dependrà del compromís dels seus usuaris. L'espai no estarà operatiu fins al mes de juliol, quan s'hi hauran instal·lat els elements bàsics, com papereres i cartells informatius.


Pel que fa a Arenys de Mar, el govern municipal anunciava fa uns dies un espai per a gossos a la platja de La Picòrdia, a la banda dreta de la riera i a la zona de davant de l'estació. La regidora de Platges parla de la instal·lació d'un tancat a la sorra i una zona delimitada per boies a l'aigua. L’espai, també com a prova pilot, beneficiaria només els gossos inscrits en el cens d'animals domèstics de l'Ajuntament i es preveu que entri en funcionament a principis de juny, coincidint amb la posada en marxa d'altres activitats a la platja i de les mesures de senyalització aquàtiques. A més, es mantindrà l'horari de 8 del vespre a 8 del matí de l'1 de juny al 30 de setembre perquè els gossos puguin accedir a totes les platges del municipi.

[Font: El Masnou fa una platja per a gossos ‘amb carnet, d’El Punt Avui]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada