divendres, 14 de juliol del 2017

Sant Pol incorpora equips de rescat caní a les seves platges

Foto: Aj. de Sant Pol
Aquest cap de setmana i per primer cop a Catalunya, equips de salvament aquàtic caní treballaran en un dispositiu de vigilància i salvament de platges a Sant Pol de Mar. Així ho ha anunciat el consistori, que parla de la iniciativa com a prova pilot que es durà a terme a la platja de les Barques d'11 a 15 hores, en què equips formats per socorrista aquàtic i gos de salvament s'incorporaran a l'equip de socorristes. El Grup de Rescat Aquàtic Caní de Newfywater realitza actualment serveis puntuals de vigilància, salvament i primers auxilis en esdeveniments aquàtics. L'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha volgut ser capdavanter en la inclusió en el dispositiu de seguretat de platges dels equips de salvament amb gossos, molt comuns en països com Itàlia i França, però poc coneguts a casa nostra, on les normatives d'ús de les platges posen impediments al treball dels animals. Ara seria bo fer un pas més ferm i permetre a la resta de gossos l'accés a les platges, com ja es fa en d'altres municipis ben propers, i adequar-se a les demandes dels qui pensem que la platja és de tots i la volem compartir també amb els nostres peluts.

Entrades relacionades

Gossos a la platja, a Pineda de Mar. Amb el cartell "Gossos a la Platja", l'Ajuntament de Pineda de Mar anuncia que els gossos podran gaudir de la platja els 365 dies de l'any i sense limitacions horàries. Preveu, així, que els gossos disposin d'un tancat senyalitzat, amb papereres i d’uns 100 metres quadrats entre la platja de Poblenou i la platja de la Riera, davant del carrer Marina.

Platges per a gossos al Masnou i Arenys de Mar. El Maresme obre la porta a platges per a gossos al Masnou i Arenys de Mar. Unes iniciatives, en forma de prova pilot, que recullen les peticions de col·lectius que reclamem que els animals de companyia també han de poder gaudir de la platja.

Barcelona posa a punt la platja de Llevant per a gossos. L'1 de juny Barcelona habilita, de nou, un espai per a gossos a la platja de Llevant. L'Ajuntament anuncia que s'han iniciat els treballs per posar en marxa, un any més, aquest espai on els banyistes podran dur els seus peluts. La zona, amb capacitat per a 100 gossos, estarà oberta durant la temporada alta, fins el 25 de setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada