dimecres, 24 de maig del 2017

Avís d'enverinaments a Dosrius

Avís de l'Ajuntament
L'Ajuntament de Dosrius ha emès un avís després d'assabentar-se que últimament s'ha enverinat alguns animals amb substàncies tòxiques. El consistori recorda que aquest fet, a banda de ser una salvatjada, infringeix la Llei de protecció animal. Arran d'aquest comunicat, ens sumem a la crida de la protectora de Dosrius d' "ara més que mai hem d'unificar esforços per evitar que es produeixin més casos d'enverinaments a la població.".

En el comunicat, l'Ajuntament demana la col·laboració ciutadana per saber l'autor d'aquests enverinaments i que qui tingui qualsevol informació la posi en coneixement de la Policia Local (667 424 811) per prendre les mesures pertinents.

Els fets s'estan investigant
El consistori informa que aquest cos policial ja ha obert una investigació dels casos detectats en què tots els animals van ser atesos per serveis veterinaris en estat de xoc, hipotèrmia, postració i greus símptomes d’intoxicació. Aquest mes de maig s’han registrat 3 casos de felins afectats a Can Massuet del Far i durant l’any 2016 en varen ser 5.

Frankfurt amb verí [foto d'arxiu]
En cas de detectar l'enverinament de l'animal

Si detectes que el teu gos o gat ha pogut ingerir verí cal mantenir la calma i actuar ràpid. Truca immediatament al veterinari per informar-lo i donar-li el màxim de detalls, si ho saps, comunica-li quin tipus d'enverinament podria haver ingerit. Porta l'animal ràpidament a la clínica, i si pots, abans fes fotos de l'aliment amb verí, del lloc on l'has trobat i agafa'l per lliurar-li, tan allò que ha ingerit com l'embolcall. Això evitarà que algun altre animal també s'enverini i ajudarà a determinar amb què s'ha intoxicat el teu i trobar l'antídot. Vigila amb els remeis "casolans", no li has de donar ni aigua ni llet fins que no sàpigues que té, l'assessorament te'l donarà el teu veterinari. Després de l'ensurt, no t'oblidis de denunciar els fets a la policia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada