dimarts, 7 d’agost del 2018

Platges per a gossos, al Maresme

Platja del Masnou [Foto: Ajuntament]
Fer notícia de les platges on dur els peluts no resulta un tema nou en aquest bloc, així i tot, avui hem trobat un bon pretext per recordar-les, no sols per l'interès agraït que ens desperta a qui sabem que, a casa, el gos és un més a la família, sinó per la poca sensibilitat de la majoria d'ajuntaments del litoral català que centrats en les responsabilitats d'aquells qui tenim peluts, obvien els drets que també ostentem de gaudir de la platja en companyia de tota la família.

Recentment, en format de mapa interactiu, el diari NacióDigital ha recopilat les 16 platges del litoral català on es permet la presència d'animals. D'aquestes, al Maresme se n'esmenten 3:
1.- La platja de Poblenou, a Pineda de Mar. El consistori manté una zona reservada per als gossos a aquesta platja, just davant el càmping Caballo de Mar, i delimitada amb un tancat de més de 100 metres quadrats, un espai amb dutxes i que resta obert els 365 dies de l'any.
2.- La platja de la Picòrdia, a Arenys de Mar. Per segon any, el consistori ha habilitat un espai tancat per a gossos a la platja, amb dutxa i font, ara bé, limitat als animals censats a l'Ajuntament i pels que tinguin segona residència a la vila. A més, els cans han de dur un mocador específic.
3.- La platja del Masnou. L'Ajuntament té habilitats uns 400 metres de la platja, en el tram entre Can Teixidor i el límit amb el terme de Montgat.

Entrades relacionades
Gossos a la platja, a Pineda de Mar. Amb el cartell "Gossos a la Platja", l'Ajuntament de Pineda de Mar anuncia que els gossos podran gaudir de la platja els 365 dies de l'any i sense limitacions horàries. Preveu, així, que els gossos disposin d'un tancat senyalitzat, amb papereres i d’uns 100 metres quadrats entre la platja de Poblenou i la platja de la Riera, davant del carrer Marina.

Platges per a gossos al Masnou i Arenys de Mar. El Maresme obre la porta a platges per a gossos al Masnou i Arenys de Mar. Unes iniciatives, en forma de prova pilot, que recullen les peticions de col·lectius que reclamem que els animals de companyia també han de poder gaudir de la platja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada