dissabte, 21 de gener del 2017

Cuida el teu pelut del fred

No acabava d'arribar però era qüestió de dies que el fred fes acte de presència. Aquesta setmana l'hivern ha entrat amb força i la fredor s'ha fet notar i de valent, cosa que ens serveix per recordar alguns consells per minimitzar els seus efectes pels nostres peluts. Ja sabem que faci fred, plogui o nevi, el nostre amic vol i li cal sortir a passejar, aquesta necessitat d'activitat a l'aire lliure, per mínima que sigui, no ens podem oblidar d'algunes recomanacions:
  • Evita canvis bruscos de temperatura. Abans de sortir al carrer deixa que s'estigui certa estona en una zona de la casa amb una temperatura més propera a la de fora. Procura un canvi progressiu, més bo per ell, i evita la típica reacció d'estar enganxat a la calefacció a patir el fred intens del carrer.
  • No el mantenguis moll. Si el banyes o surts a passejar i us enganxa la pluja, no t'oblidis d'assecar-lo bé només arribis a casa i evitaràs una baixada de defenses per excés d'humitat. 
  • Abrigar-lo, una bona manera de protegir-lo si a la família teniu un gos petit, un de senior o bé és de pèl curt, veuràs que t'ho agrairà. 
  • Si vius o vas a un lloc on ha nevat o hi ha herba gelada, no deixis que es mengi l'herba ni la neu ja que la seva ingesta és potencialment perjudicial pel seu aparell digestiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada