dijous, 18 de maig del 2017

EKKO i MEDEA, benvinguts a la vida

MEDEA
El passat dijous, 11 de maig, va ser un molt mal dia a la Protectora de Palafolls. Pocs minuts després del rescat d'una gossa, la GORA, recollida esquelètica, desnodrida, plena de puces i amb els seus 6 cadells, rebien l'avís d'una noia que havia trobat 2 pobres gossos, una femella i un mascle, arrossegant-se de dolor, de gana i de patiment. Ja a la clínica, i després de diverses proves, es confirmava un quadre mèdic desolador, les imatges parlen per si soles.

Sarna, ferides, paparres, cua amputada, desnutrició...

La femella, la MEDEA, presentava sarna, sang i ferides per tot el cos i, tot apuntava que la cua li havien tallat d'una estrebada o d'alguna altra forma agressiva ja que s'observava l'os amb la carn viva cap a dins, resultat d'una amputació brutal. També duia paparres i puces arreu del cos i tenia la boca destrossada d'haver menjat pedres o similars. Presentava una desnutrició severa i aspecte d'haver-la fet parir multitud de cops.

EKKO
L'EKKO, el mascle, donava positiu en leishmaniosi. També presentava una gran desnutrició, estava ple de puces i paparres per tot el cos, un estat molt complicat que agreujava la seva situació amb unes defenses minvades arran de la seva leishmania. Tal com la seva companya MEDEA, també tenia la boca destrossada, hauria menjat pedres a falta d'aliments.

Davant aquests fets, subscrivim la reflexió que ens feia la protectora de Palafolls: "que deu passar pel cap de les persones que els tenien, com poden? Ells poden dormir tranquils? pagaran per tot el mal, pel dolor gratuït que han fet patir a aquests pobres animalons? quina mena d'educació han rebut i quina aprendran els seus fills? acabarà algun dia? Només ens queda el consol de que afortunadament aquests no patiran més... benvinguts a la vida MEDEA i EKKO, no tots som iguals a aquells que us han fet viure aquest infern"

MEDEA i EKKO
Des de la nostra Associació d'Amics dels Animals del Maresme no hem pogut evitar destacar aquí la gran feina de la Cristina, la Nerea,... i la resta de voluntaris/àries de la Protectora de Palafolls, compartir la trista història ja passada de la MEDEA i EKKO, i posar el nostre granet de sorra amb les despeses veterinàries. Si tu també vols i pots col·laborar, llegeix aquí com ajudar-los.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada