dissabte, 11 de febrer del 2017

Arriba l'eruga processionària, una amenaça pels gossos

Processionària del pi
La processionària del pi és un insecte que habita a la conca mediterrània, una important plaga per a algunes espècies d'arbres com els pins, i una amenaça real pel nostre pelut. Els experts recomanen evitar el contacte amb aquesta eruga i extremar la prudència si tenim nens i/o animals, essent molt important adonar-se a temps de la seva presència.

El verí de l'eruga es troba als seus pèls i pot produir picors, urticàries i reaccions al·lèrgiques en les persones. Ara bé, més enllà d'aquestes reaccions, pot arribar a ser mortal pel gos o gat que es mengi l'oruga al haver ingerit tot el tòxic que conté l'insecte. Si no ho hem vist però intuïm que hi ha pogut tenir contacte, pot presentar aquests símptomes: picor a la boca volent-se rascar, nerviosisme, inflamació de la llengua, febre, problemes per tancar la boca... Tingui més o menys símptomes, convé dur-lo immediatament al veterinari.

Niu
L'eruga processionària no és amiga de les baixes temperatures, això fa que només pugui sobreviure en zones com la nostra on l'hivern no és rigorós. Tot i que dependrà del temps que ens acompanyi, cert és que sol aparèixer generalment durant el mes de febrer fins l'abril. L'eruga s'acostuma a presentar en processó, en fila índia i la trobem propera a pins ja que és on hi posen les bosses blanques on es desenvolupa la larva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada