dijous, 23 de juny del 2016

Consells per gossos amb por als petards

Són molts els gossos que ho passen malament en dates que es llencen petards: revetlla de Sant Joan, Cap d'Any, festes majors, celebracions esportives... Són dies que cal extremar les precaucions, sobretot quan decidim treure'l a passejar, tot i que dins a casa hem de procurar que se senti el més tranquil i segur possible.

Recordar alguns consells sempre pot ajudar a fer-ho més païble per tots:
1.- D'entrada, convé tenir paciència. Deixa'l que s'estigui al lloc o racó que es senti més tranquil i amb la roba o mantes que li donin més seguretat.
2.- Intenta transmetre sensació de calma, el teu nerviosisme no li farà cap bé, i no el castiguis per la seva por o inseguretat.
3.- Procura tenir les portes i finestres de casa tancades i genera sorolls quotidians com obrir la televisió, la ràdio, posar música... per apagar en la mesura del possible el soroll exterior.
4.- Si no vol sortir a passejar no el forcis, preveu quin podrà ser el millor moment per treure'l i la zona menys afectada, un espai tranquil i on no hi tirin petards.
5.- En el passeig porta'l sempre lligat, és fàcil que s'espanti i surti corrents. Si marxa, serà difícil, per no dir impossible, que et faci cas si el crides. Revisa el collar abans no surtis al carrer, mira que el porti ben posat per evitar que marxi per una estrebada inesperada, i millor si porta una xapa identificativa amb el telèfon anotat, a banda del xip.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada