dijous, 5 d’abril del 2018

La LALI supera l'obertura del canal medul·lar

Lali
Fa uns dies parlàvem de les ganes de viure de la LALI, una gateta paraplègica per culpa d’un tret. Unes ganes que, pobreta, contagia i enriqueix amb cada moment al seu costat. És evident, doncs, que si ella continua lluitant nosaltres seguirem intentant, amb el millor assessorament veterinari, millorar-li la seva qualitat de vida.

Radiografia amb el projectil
Després de la visita a la Clínica Felina Barcelona, amb la valoració experta d’en Salvador Cervantes i la seva reconeguda experiència, vam acordar intervenir la zona de la medul·la espinal. Érem conscients que calia alleugerir el dolor que patia la LALI al dur diversos trossos de perdigons dispersats al voltant de la columna vertebral, un d’ells tocant la medul·la espinal. Així és que divendres posàvem fil a l’agulla i dúiem la petita a la Clínica Felina per ser intervinguda per en Salvador i dos veterinaris més. Sobre el paper es preveia que calia fer una obertura del canal medul·lar per intentar extreure la part del projectil que estava pressionant alguns nervis.

Després de l'operació
Ara bé, a l’obrir el canal 4 mm, es va apreciar que la medul·la estava patint una gran pressió, tant que es va haver d'obrir fins a 1 cm. Malgrat que la inflamació de la zona va fer impossible trobar el tros de perdigó, la intervenció quirúrgica va permetre deixar un espai perquè la medul·la ara no suporti la pressió a la que estava sotmesa. Després de l’operació la petita es va mantenir ingressada i en observació a la Clínica 5 dies, fins aquest dimarts. Ara, de nou, amb nosaltres i els seus companys canins LILA, SKY, MIRI i SAMMY i felins TRÈBOL i QUEEN, en aquests pocs dies la LALI ja ha mostrat signes de millora, com es pot veure al vídeo i assentat més confiança amb la gossa LILA i el gat TRÈBOL, també paraplègic com ella. Arran de l'operació, la petita ja no es queixa pel dolor que mostrava cada cop que se li havia de buidar la bufeta. En uns dies es retiraran els punts que duu i en unes setmanes es veuran els resultats definitius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada