dilluns, 9 de juliol del 2018

No són joguines, formen part de la família

Més de 138.000 abandonaments
De nou, l'abandonament d'animals acaba essent notícia i continua esdevenint una vergonyosa realitat. Més de 138.000 gossos i gats van ser abandonats a l'estat espanyol l'any 2017, segons el darrer estudi de la Fundació Affinity fet públic recentment (veure Infografia). Una xifra dramàtica que s'agreuja, un any més, quan es compara amb el percentatge d'aquests animals abandonats que aconsegueixen trobar una nova família, només el 43% dels animals recollits per les protectores i refugis troben una nova llar. I tan sols el 18% han estat identificats i retornats a la seva família. Uns percentatges que de ben segur millorarien si no fos que únicament 1 de 4 animals duu microxip (25%).

Infografia [parcial]
Malgrat les campanyes de difusió i l'avenç de la consciència social a favor dels drets dels animals, el número d'abandonaments s'ha mantingut amb xifres similars a les d'aquests darrers anys, situant-se en 104.834 gossos i 33.473 gats recollits. Quant a les causes, l'estudi en destaca el naixement de ventrades indesitjades, que es solucionarien amb l'esterilització, l'acabament del període de caça, factors econòmics, problemes de comportament i pèrdua d'interès per l'animal. A banda, l'arribada de les vacances també porta a algunes famílies irresponsables a abandonar el seu pelut, fet que ens porta a insistir un cop més que els animals no són joguines.

 

1 comentari:

  1. gold titanium gold & iron barber - TITanium Art
    gold titanium gold barber - a metal barber for metal titanium water bottle barbers with a titanium rod in leg high quality titanium iphone case aluminum titanium sponge metal barber with high quality titanium linear compensator stainless steel barber.

    ResponElimina