dimecres, 2 de novembre del 2016

Esterilitzar, una decisió important i responsable

L'esterilització és una acció preventiva que millora la qualitat de vida física i psicològica de l'animal, contribueix al control de la natalitat de gossos i gats, s’eviten embarassos no desitjats i elevades xifres d’abandonament d'animals que acaben al carrer o saturant les protectores i refugis. Encara que moltes persones que fan criar les seves gosses o gates poden tenir bones intencions, en l’actualitat és molt difícil aconseguir adoptants per a tots els cadells, especialment les camades nombroses i molts acaben abandonats o morts.


La decisió d'esterilitzar també és un acte de responsabilitat bàsica per prevenir i evitar problemes de salut al pelut i millora el seu benestar general. Garantim una vida més llarga i sana ja que ajudem a les femelles a prevenir les infeccions uterines i els càncers de mama i de matriu, i en els mascles es prevé el càncer testicular. Amb l’esterilització també els prevenim del contagi de malalties com la leucèmia i la immunodeficiència felina. Alhora millorem el comportament de l’animal per l’eliminació del zel cada 6 mesos. El zel d’una femella pot provocar baralles en els mascles, la fuga de l'animal -que pot derivar en pèrdua, atropellament, etc...- i les molèsties a casa de la secreció sanguinolenta de les gosses. També desapareixen els marcatges i els comportaments de vegades agressius en els mascles.

Els animals esterilitzats centren la seva atenció en la família i són més dòcils. Per evitar ventrades no desitjades és tan important esterilitzar als mascles com a les femelles, i fer-ho abans que els animals arribin a la seva maduresa sexual.

[Més informació i dades estadístiques: Sóc responsable, beneficis de l'esterilització - FAADA]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada