dimecres, 15 de novembre del 2017

La parvo s'endú el petit MELVIN

A l'hospital
El petit MELVIN se'l van trobar la nit del 29 d'octubre al barri Sant Lluís, al municipi de Palafolls, dins d'una capsa. Després de rebre l'avís, ràpidament voluntàries de la protectora de Palafolls el van dur al veterinari i, com d'un malson es tractés, allà es van confirmar les primeres sospites: en MELVIN donava positiu en parvovirus i el petit s'havia de quedar ingressat per veure la seva evolució. Convé recordar que la parvovirus és la principal malaltia viral canina que afecta sobretot a cadells de gos i que pot arribar a ser mortal. Passaven els dies i el cadell abandonat no millorava, no reaccionava al tractament. Malgrat fer-li una transfusió de sang el petit no avançava i es continuava esperant un miracle que no arribava.

Abandonat amb parvovirus
Dijous passat l'esperança treia el cap i l'optimisme prudent es deixava veure, el petit feia una petita millora, en MELVIN havia menjat ell solet una mica de pinso. Un fet que no servia per tirar coets però que a tots feia pensar que el petit no defallia i continuava lluitant, només es podia creuar els dits perquè aquesta força i ganes de viure l'ajudessin a ensortir-se'n i deixar enrera els mals moments. La parvovirosis és una malaltia que produeix alteració de les vellositats intestinals, manifestada clínicament com a diarrea sanguinolenta amb deteriorament de l'estat general de l'animal. Afecta als cadells a partir de les 6 setmanes al perdre la immunitat maternal, és infreqüent en animals adults i té una alta morbilitat i mortalitat. Ara bé, amb tractament els índexs de mortalitat es redueixen notablement. Malaurament però, aquest dilluns el petit deia prou, la malaltia se l'enduia confirmant, un cop, la crua realitat de la parvovirus. DEP petit.

DEP Melvin
Des de l'Associació d'Amics dels Animals del Maresme hem volgut compartir la història d'en MELVIN per posar en valor, de nou, la gran feina de les voluntàries de la protectora de Palafolls, així com també posar el nostre granet de sorra amb un donatiu per fer front a les despeses veterinàries, responent així a la crida de la protectora, si tu també vols ajudar clica AQUÍ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada